Çanakkale Teknopark’ın “Kıvılcım Blockchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı” Başlıyor!

Özet
:
Çanakkale Teknopark’ın “Kıvılcım Blockchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı” Başlıyor!

Çanakkale Teknopark’ın “Kıvılcım Blockchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı”Başlıyor!

Çanakkale Teknopark Ön Kuluçka Merkezi altında faaliyete geçen ve bölgenin yapay zeka teknolojileri alanında  inovasyon kapasitesini artırmayı hedefleyen Kıvılcım Blockchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı'nın lansmanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program, yerel ve ulusal düzeydeki birçok önemli ismi ağırladı. Programın ilk bölümü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Kıvılcım Yapay Zeka ve Blockchain Kulübu başkanı Nur Sultan Şeyhanlıoğlu’nun programın amacı ve faaliyetlerini anlattığı sunumu ile başlarken, sonrasında sahneye çıkan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Safiye Ayşe Göker, yapay zeka ve blockchain uygulamaları ile riskler ve fırsatları ele aldığı konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmaları bölümünde, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, teknoparkların girişimcilik ekosisteminde oynadığı kritik role değinerek, "Teknoparklar, yenilikçi fikirlerin ticarileştiği, girişimcilerin desteklendiği ve projelerini hayata geçirebildiği kıymetli platformlardır. Bugün burada, Çanakkale Teknopark olarak yeni bir programı hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, teknolojik değişimlerin getirdiği fırsatları herkes için erişilebilir kılmak, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına destek olurken genç ve dinamik nüfusumuzun itici güç olmasını sağlamaktır." dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak, "Üniversitemiz, bilgi ve teknoloji transferinin merkezi olarak, girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlamaktadır. Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi ile bu katkıyı daha da artıracağız." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise konuşmasında, teknolojik gelişmelerin ülke ekonomisine etkilerine değinerek, "Yapay zeka ve blockchain gibi alanlarda yapılan çalışmalar, ülkemizin dijital dönüşüm sürecinde büyük bir rol oynuyor. Bu tür ön kuluçka programlarının desteklenmesi, geleceğimiz adına büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Programın öğleden sonraki oturumunda gerçeleştirilen iki panelden ilki “Dijital Dönüşümde Yeni Bir Sayfa: Blockchain ve AI ile Girişimcilik Ekosistemine Bakış” adlı panel oldu. Programın en çok ilgi çeken bölümlerinden biri olan "Girişimcilik Ekosistemi: Teknoparklar" konulu panel, Çanakkale Teknopark Proje ve İş Geliştirme Direktörü Burcu Kayacı'nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde, Bionluk Kurucusu Utku Subakan ve AppcentKurucusu Mustafa Ozan Uysal gibi sektörün önde gelen isimleri, teknoparkların ekosistemdeki rolü, girişimciler için sundukları fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar üzerine değerli görüşlerini paylaştı.

Çanakkale Teknopark'ın öncülüğünde gerçekleştirilen ve bölgede teknoloji ve inovasyonunmerkezi olma yolunda önemli bir adım olarak kayda geçerken program, soru-cevap kısmı ile son buldu.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
X