Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Bölgesel İş Birliği Toplantısı

Özet
:


Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde, Çanakkale'nin yenilikçi girişimlerinin ve ticaret dinamiklerinin güçlendirilmesi adına önemli bir adım daha atıldı. Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, bölgesel iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşen bu toplantıya, iki kurumun önde gelen temsilcileri ve genç kadın girişimciler katıldı.
Toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Murat Aydoğdu, Genel Sekreter H. Sema Sandal ve meclis üyeleri ile genç kadın girişimciler katılırken, Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri Doç Dr. Erkan Bil, Sefer Kaya Üzen, Celil Sezgin ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis katıldı. de toplantıyı yerinde takip etti.
Toplantı, her iki kurumun temsilcilerinin kendilerini tanıtmasıyla başladı. Ardından, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Teknopark'ın tanıtımını ve faaliyetlerini içeren detaylı bir sunum yaptı. Doç. Dr. Erkan Bil, "2015 yılında, şehrimize teknolojik bir dinamizm katma ve Çanakkale'mizi teknoloji, ar-ge ve inovasyonun merkezi yapma hedefiyle yola çıktık. Bu süreçte, şehrimiz ve üniversitemizin ortak vizyonu hayati bir rol oynamıştır. Şehrin dinamikleri olarak kuruluşumuzda çok önemli rol oynayan dönemin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini, Ticaret Borsası’nı ve İÇDAŞ yönetimi adına Sn Bülend Engin’i özellikle gönülden anmak gerek" diyerek Teknopark'ın gelişimine vurgu yaptı.
“Çanakkale Teknopark olarak, teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir merkez haline geldik. 2015 yılında birkaç firma ile başlayan yolculuğumuz, bünyemizde barındırdığımız 70'ten fazla teknoloji firmasıyla, yazılımdan biyoteknolojiye, makineden gıdaya kadar geniş bir sektörel çeşitliliği temsil ederek büyüyor.
177 projenin tamamlandığı ve halihazırda 85farklı projenin yürütülmekte olduğu Teknoparkımızda, çalışanların nitelikleri ve projelerin başarısı, Teknoparkımızınkalitesini ortaya koymaktadır. Girişimcilerimiz için kapılarımızı ardına kadar açıyoruz. Teknoloji tabanlı fikirler, doğru destekle büyük başarılara imza atabilir. Bu potansiyeli, Ön Kuluçka Merkezimiz, Kuluçka Merkezimiz ve Teknoloji Transfer Ofisimiz ile destekliyoruz. Girişimcilerimize, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize global rekabette etkin olmaları için sürekli destek sağlıyoruz. Bu desteklerimizle, gençlerimizi ve akademisyenlerimizi, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına ulaşan bir bilgi ve deneyim ağına bağlıyoruz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Teknoparklar Performans Endeksi'nde en iyi gelişme gösteren teknopark olarak 1. sıraya yerleşmemiz, bizim için büyük bir onur. Ancak asıl başarı, burada yaratılan yenilikler ve topluma kazandırılan değerdir.” sözleriyle konuşmasına devam eden Doç. Dr. Erkan Bil bölgesel yatırım fonu kurulması yönünde Çanakkale Teknopark olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında “Bu fon, bölgesel kalkınmayı destekleyerek, yerel iş adamlarına yatırım fırsatları sunuyor ve Çanakkale'nin ekonomik potansiyelini artırıyor.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Çanakkale Teknopark olarak bölgesel kalkınmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek halihazırda devam eden bölgesel projelerden örnekler verdi. Bu projeler arasında özellikle Güneş Enerjisi Sistemleri, Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi ve Hidrojen Teknolojileri alanında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve diğer paydaşlarla yürütülen çalışmalara dikkat çekti.
Etkinlik, Çanakkale Teknopark bünyesinde büyüyerek Avrupa, Orta Doğu ve Amerika pazarlarına ihracat yapan Harikalar, IT Hero ve Bionluk firmalarının kurucu ortaklarının deneyimlerini paylaştıkları sunumlarıyla devam etti. Bu bölümde, Teknopark'ın firmaların büyümelerine nasıl katkılar sağladığı anlatıldı.
Toplantı, karşılıklı işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği bir soru-cevap kısmı ve Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hizmet Binası'nın gezilmesiyle Teknoparkta firmalara sağlanan imkanların yerinde görülmesiyle son buldu. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Teknopark'ın faaliyetlerini takdirle karşıladı ve iki kurumun da Çanakkale'nin ve ülkenin kalkınması adına daha fazla birlikte iş yapması gerektiği konusunda ortak bir görüşe vardı.
Toplantı sonucunda, Çanakkale Teknopark ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında, meslek komiteleri ile odak grup toplantıları yapılarak ortak projeler geliştirilmesi kararı alındı.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
X