ICT MEDYA ÇANAKKALE ORGANİZASYONU

'Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları' Çanakkale Teknopark Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

ICT Medya Yayın Grubu tarafından düzenlenen ‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları’, Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom’un destekleriyle, 29 Eylül’de Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

Etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat MURAT, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan BİL, ICT Media Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Pehlivan, Türk Telekom Stratejik Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoğlu ve Teknoloji ve İnovasyon Ekosisteminin değerli paydaşları katılım gösterdi.

Etkinlik ICT Media Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Pehlivan‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğin devamında Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.  Bil, dünyanın hızla değiştiğini bu değişimin her alanda kendini hissettirdiğini söyledi. Dijital dönüşümün geldiği noktayı istatistiklerle anlatan Bil, Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunun dijital kullanıcı haline geldiğine dikkat çekti. Teknopark ekosisteminin dijital dönüşümün en önemli paydaşları haline geldiğini vurgulayan Erkan Bil, Çanakkale Teknopark hakkında da bilgi verdi. Genç sayılabilecek bir teknopark olduklarını söyleyen Bil şöyle devam etti: Toplamda 135 bin metrekare açık 10 metre kareyi bulan kapalı alanımız var. Bünyemizde 120’si tamamlanmış 60’ı yürüyen olmak üzeri 180 projeyi barındırıyor, yüzde 97 doluluk oranıyla 400’ün üzerinde Ar-Ge çalışanına ev sahipliği yapıyoruz. Dijital dönüşüm bağlamında Çanakkale Teknopark olarak birçok programı yürütüyoruz. Bu programların bazılarını Türk Telekom’la yürütmek isteriz. Bunlardan en önemlileri Facebook Çanakkale iş istasyonu. Ayrıca prototip geliştirme merkezi, dijital içerik geliştirme merkeziyle dijitalleşme yolunda faaliyet gösteren girişimcilerimize destek oluyoruz. ” dedi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat da konuşmasında; Bu farkındalığı oluşturmak, bu ekosistemin içerisinde öğrencilerimizin farkındalığını desteklemeliyiz.Teknoloji ve inovasyon gibi kavramların toplumun bütün hücrelerini sirayet etmesi için bu ve benzeri toplantıları önemsiyorum. Üniversitemizde de büyük hamleler başlattık. Öğrencilerimiz öğretim üyelerimiz çok önemli buluşlara imza atıyorlar. Rektör olarak özellikle gençlerimizin başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere Avrupa Birliği projelerine girmelerini çok önemsiyorum.” dedi.

Bölgeler arası farklılığı en aza indirmeyi, üretenleri geleceğe hazırlamayı, start-up ve girişimcilik kültürünün gelişimine katkı sunmayı amaçlayan etkinliğin ilk bölümünde ‘Yatırım ve Girişim Ekosistemi’ başlıklı oturum ile yatırım ve girişim ekosistemi masaya yatırıldı. Ardından gerçekleşen ‘Teknoloji ve İnovasyon Sohbetleri’nde bölge ekonomisinin başlıca markaları, başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının ikinci bölümünde ise ‘Akıllı Ulaşım ve Üretim’, ‘IoT & Dijital Dönüşüm’, ‘Siber Güvenlik’, ‘Bulut Bilişim ve Dijital İş Uygulamaları’ ile ‘Yapay Zekâ’ başlıklarında 5 ayrı oturumda firmalar arası Techno B2B görüşmeleri gerçekleşti. 

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
X